Κορμός Σοκολάτας με Κάστανα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

30'

Αναμονής

4:00'

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

Για τη μους σοκολάτας

Για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει στο χείλος μια κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά η βάση του μπολ στο νερό).

Αποσύρουμε το μεταλλικό μπολ από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα υπόλοιπα υλικά και κατόπιν ομογενοποιούμε τα δύο μίγματα. Απλώνουμε το τελικό μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να έχει πάχος 2 εκ.

Ψήνουμε το παντεσπάνι για 12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μους σοκολάτας:

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσει.

Βράζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει. Ρίχνουμε το γάλα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη.

Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί στο μίγμα και το αφρατεύουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Διακόσμηση:

Σερβίρουμε σε μακρόστενη φόρμα τη μισή ποσότητα της μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο, καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους και τέλος με το πανεσπάνι κομμένο στις διαστάσεις της φόρμας.

Αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε τον κορμό σε πιατέλα, διακοσμώντας με μαρόν γλασέ, νιφάδες σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

< πίσω σε όλες τις συνταγές