Τεμάχια
50-60
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
45'
Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και την άχνη ζάχαρη για τη ζύμη.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά εώς ότου αφρατέψουν. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε χωρίς να παραζυμώσουμε μέχρι να επιτύχουμε μία ζύμη αφράτη, μαλακιά που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε ή απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και κόβουμε με κουπ πατ και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για περίπου 30’ έως ότου πάρουν λίγο χρώμα και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Λίγο πριν κρυώσουν τελείως οι κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε ήδη κοσκινίσει με άχνη ζάχαρη να κάνει ένα παχύ στρώμα και τους κοσκινίζουμε και από επάνω με άφθονη ζάχαρη. Συνεχίζουμε τοποθετώντας τους κουραμπιέδες σε στρώσεις επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.
Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.