Λουκουμάδες με Κανέλα και Μέλι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

5'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό (όχι πολύ ζεστό) και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το αλεύρι να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και το αφήνουμε για περίπου 10΄ (όταν αφρίσει είναι έτοιμος προς χρήση)

Σε ένα άλλο ο μπωλ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι το ξύσμα από το λεμόνι και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε με αλεύρι ή νερό έως ότου έχουμε έναν χυλό όχι πολύ παχύρευστο αλλά ούτε και πολύ αραιό. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για τουλάχιστον 30΄.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι να κάψει. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες. Τους ανακατεύουμε και μόλις ροδίσουν τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε πιατέλα ή βαθύ μπωλ, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και προσθέτουμε το μέλι και τα καρύδια.

< πίσω σε όλες τις συνταγές