Μερίδες
6-8
Προετοιμασίας
5'
Αναμονής
60'
Μαγειρέματος
30'
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό (όχι πολύ ζεστό) και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το αλεύρι να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και το αφήνουμε για περίπου 10΄ (όταν αφρίσει είναι έτοιμος προς χρήση)
Σε ένα άλλο ο μπωλ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι το ξύσμα από το λεμόνι και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε με αλεύρι ή νερό έως ότου έχουμε έναν χυλό όχι πολύ παχύρευστο αλλά ούτε και πολύ αραιό. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για τουλάχιστον 30΄.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι να κάψει. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες. Τους ανακατεύουμε και μόλις ροδίσουν τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε πιατέλα ή βαθύ μπωλ, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και προσθέτουμε το μέλι και τα καρύδια.