Μερίδες
6
Προετοιμασίας
25'
Μαγειρέματος
20'
Αναμονής
3:00' - 5:00'
Ξένουμε καλά το κανταίφι μέχρι να χωρίσουν οι ίνες και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια το απλώνουμε στο ταψάκι μέχρι να καλύψουμε ομοιόμορφα τον πάτο του. Με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το κανταΐφι που στρώσαμε στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 170οC για 20΄ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το αποσύρουμε από την φωτιά και με μία κουτάλα περιχύνουμε το σιρόπι στο κανταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καβουρδίζουμε τα φυστίκια Αιγίνης σε ζεστό φούρνο στους 145οC
Όσο περιμένουμε να κρυώσουν, προετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 935 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι ξεχωριστά διαλύουμε το corn flour με το υπόλοιπο γάλα (200γρ.). Ξεκινάμε να βράζουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του corn flour που φτιάξαμε προηγουμένως. Ανακατεύουμε για 1΄, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει προσθέτοντας τελευταίο το ροδόνερο. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα στο ταψάκι με το κανταΐφι και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.