Μερίδες
1κ. Μαρμελάδα
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
30'
Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις βάζουμε σε ένα σκεύος να στραγγίσουν για 5’. Αν οι φράουλες είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.
Στη συνέχεια βάζουμε τις φράουλες σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15’ ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε και ακόμη 10’ και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για ακόμη 2’ -5’ έως ότου δέσει η μαρμελάδα και σβήνουμε τη φωτιά.
Κατόπιν βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα γεμίζοντας τα έως επάνω.
Προσεκτικά κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω σε μία επιφάνεια χωρίς να τα κουνήσουμε ξανά έως ότου κρυώσουν καλά.
Η μαρμελάδα μας μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό εκτός ψυγείου (έως 12 μήνες)
Tip Για το ανακάτεμα χρησιμοποιούμε μόνο ξύλινη κουτάλα. Καταλαβαίνουμε ότι έχει δέσει η μαρμελάδα όταν στέκεται στο κουτάλι την ώρα που την ανακατεύουμε.