Σαντορινιά Μελιτίνια με Ανθότυρο και Μέλι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Μερίδες

25-30 τεμάχια

Προετοιμασίας

20'

Αναμονής

40'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το βούτυρο ζυμώνοντας καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε νερό, λίγο λίγο κάθε φορά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά.

Γέμιση

Χτυπάμε το ανθότυρο στο μίξερ για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και τη μαστίχα. Φροντίζουμε η γέμιση να είναι σχετικά σφιχτή και να στέκεται στο κουτάλι.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Οση ζύμη περισσεύει, την πλάθουμε και την ανοίγουμε ξανά. Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο και ανασηκώνουμε τις άκρες τσιμπώντας με τα δάχτυλά μας περιμετρικά.

Μεταφέρουμε τα μελιτίνια σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές