Τριφτή Μηλόπιτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και αμέσως τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Σουρώνουμε καλά τα μήλα ώστε να φύγει η περιττή υγρασία και σε ένα μπωλ τα ανακατεύουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι με το baking powder και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα ώσπου γίνει η ζύμη τριφτή, σαν crumble.

Στη συνέχεια βάζουμε το μισό μίγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 26 εκ. πατώντας με το χέρι μας να απλωθεί καλά στον πάτο, από επάνω βάζουμε το μίγμα της γέμισης και στο τέλος το υπόλοιπο μισό μίγμα της ζύμης πατώντας πάλι καλά, αλλά με προσοχή για να μην πιέσουμε τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για περίπου 30’-40΄.

Αφού κρυώσει καλά, βγάζουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές