Μωσαϊκό Σοκολάτας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και μόλις αχνίσει, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας καλά έως ότου λιώσει τελείως και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και έχουμε μία αφράτη βουτυρόκρεμα που στέκεται. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’-2’.

Στο μίγμα του βουτύρου προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ώστε τα δύο μίγματα να ομογενοποιηθούν.

Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε είτε με το χέρι είτε με μία σπάτουλα ώστε να μοιραστούν τα μπισκότα σε όλο το μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία λαδόκολλα και με το χέρι του δίνουμε σχήμα κορμού. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Μόλις κρυώσει ο κορμός, τον πουδράρουμε με λίγο κοσκινισμένο κακάο & άχνη.

< πίσω σε όλες τις συνταγές