Μερίδες
4
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
1:30'
Αναμονής
2:00'
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια. Τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ζεσταθεί καλά η κρέμα.
Λίγο πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (στραγγισμένη) και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφού ενσωματωθεί προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τις μαρέγκες χτυπώντας στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα τη βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινίζοντας την άχνη και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ροζέτες πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (στους 90-100οC) για να μην κιτρινίσουν για περίπου μιάμιση ώρα. Θα είναι έτοιμες και τραγανές όταν ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια ενός τσερκιού βάζουμε ως πάτο κομμάτια από τις μαρέγκες. Από πάνω βάζουμε κρέμα, πάνω από την κρέμα βάζουμε φρούτα του δάσους και κατόπιν βγάζουμε το τσέρκι.
Γύρω-γύρω τοποθετούμε μαρέγκες κολλώντας τες στην κρέμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.