red velvet του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

RED VELVET

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

για το κέικ

για το icing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι, το baking powder και στο τέλος το ξύδι.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αντιπολιτικό βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά. To βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το icing

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, έως ότου έχουμε ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε το μίγμα έως ότου γίνει αφράτο.

Για την σύνθεση

Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι εγκάρσια σε 2 κομμάτια.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μία πιατέλα και βάζουμε περίπου το 1/3 του icing. Το απλώνουμε με σπάτουλα και τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο icing και το απλώνουμε σε όλο το κέικ και με την σπάτουλα το διορθώνουμε ώστε να καλύψει και το πλαϊνό μέρος του κέικ.

Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το βγάζουμε τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές