Ρυζόγαλο Φούρνου του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

5'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 φλυτζάνια νερό και βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει, περίπου 20’

Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλ. νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα και σιγοβράζουμε για ακόμη 10’.

Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα μπωλ. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπωλ σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και το γεμίζουμε με νερό έως ότου καλύψει τα μισά των μπωλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15’-20’, μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει το γλυκό μας.

Σερβίρουμε το γλυκό κρύο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές