Μερίδες
6-8
Προετοιμασίας & Αναμονής
2:00'
Μαγειρέματος
45'
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το αλάτι, την άχνη και την πούδρα αμυγδάλου μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανιλίνη. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε στο να χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη βανιλίνη, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τέλος το ρούμι. Η αμυγδαλόκρεμα είναι έτοιμη όταν όλα τα υλικά μας ομογενοποιηθούν και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη της τάρτας από το ψυγείο, την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλ. Την μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 22-24 εκ. και κόβουμε την περιττή ζύμη που προεξέχει. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και όταν την βγάλουμε την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15’.
Όταν βγει από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη γεμίζουμε με την αμυγδαλόκρεμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε κάθε μισό αχλάδι σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε πάνω στην αμυγδαλόκρεμα, τα πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30’.
Μόλις πάρει χρώμα η τάρτα μας τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη πριν σερβίρουμε.