Μερίδες
8
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
35'
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας.
Σπάμε τα μισά pecan σε μικρά κομμάτια και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1΄και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Μόλις πάρει μια βράση το αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του σιροπιού κατέβει στους 60οC προσθέτουμε τα αυγά και τα σπασμένα pecan.
Βάζουμε το μείγμα στην τάρτα που στρώσαμε πριν και προσθέτουμε επάνω και τα υπόλοιπα pecan.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30’-35΄.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει μέσα στη φόρμα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή φρέσκια κρέμα σαντιγύ.