Βαρβάρα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΒΑΡΒΑΡΑ

Μερίδες

10-12

Προετοιμασίας

10'

Αναμονής

24:00'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

Για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το σιτάρι να μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό.

Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε πολύ καλά το σιτάρι και το βάζουμε να βράσει σε 2 λίτρα νερό, για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει καλά με προσοχή να μην παραβράσει και λιώσει.

Μόλις βράσει το σιτάρι, παίρνουμε 1 φλυτζάνι από το βρασμένο σιτάρι και το πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας για να δέσει το μίγμα.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπωλάκια και μόλις κρυώσει γαρνίρουμε με τα καρύδια, το ρόδι και το σησάμι.

Tip Το σιτάρι όταν βράζει θα πρέπει να κρατήσει τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα λίγο νερό, γιατί μόλις κρυώσει πήζει.

< πίσω σε όλες τις συνταγές