Βασιλόπιτα Κέικ του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

Μερίδες

10

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

Για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το baking powder για να τα έχουμε έτοιμα και ετοιμάζουμε 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. βουτυρώνοντας το καλά και βάζοντας στον πάτο μία στρογγυλή λαδόκολλα.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας με το μίξερ για ακόμη 2’-3’.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά όλα τα μυρωδικά (βανιλίνη, ξύσμα λεμόνι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαχλέπι, κάρδαμο, γαρίφαλο) και μετά σταδιακά το κονιάκ, το γάλα και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το κοσκινισμένο αλεύρι με το αμύγδαλο και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου τελειώσει το αλεύρι και τελευταία προσθέτουμε την κουβερτούρα.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50’-60’.

Μόλις κρυώσει καλά η βασιλόπιτα τη βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε το φλουρί και την πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.

Τις ευχές μπορείτε να τις γράψετε με λιωμένη κουβερτούρα!

< πίσω σε όλες τις συνταγές