Αρνάκι Καπαμά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ

Μερίδες

4-5

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σκουπίζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε.

Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας.

Δίνουμε μία δυνατή βράση στο φαγητό, το σκεπάζουμε με λαδόκολα και καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160οC, το σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1 ώρα, να σιγομαγειρευτεί και να μελώσει. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας το με λίγο μαϊντανό.

< πίσω σε όλες τις συνταγές