Γουρουνόπουλο Γάλακτος με Κυδώνια και Κάστανα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

12:00-14:00'

Μαγειρέματος

3:30'

ΥΛΙΚΑ

Για τη γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και χοντροκομμένα (κρεμμύδια, σκόρδο, καρότο, σελινόριζα) τους κόκκους πιπεριού και το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το γουρουνόπουλο, προσθέτουμε το κομμένο πορτοκάλι και τα λαχανικά με το ζωμό τους από το τηγάνι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC⁰C για 30’ και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και ψήνουμε για ακόμη 3 ώρες.

Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να ροδίσει για 10’-15’ γλασάροντας το με τους χυμούς του.

Για τη σάλτσα

Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο το διατηρούμε ζεστό. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υγρά και τα λαχανικά του ψησίματος και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν κρεμώδης σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και 2 σταγόνες ξύδι κρασιού. Σουρώνουμε τη σάλτσα από ψιλή σίτα και σερβίρουμε.

Για τη γαρνιτούρα

Ταυτόχρονα με το ψήσιμο του κρέατος κόβουμε τα κυδώνια σε μεγάλα κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι μαζί με τα κάστανα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, το μπαχαρικό “five spices” και το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 35΄.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα σερβίρουμε με το κρέας.

< πίσω σε όλες τις συνταγές