Κεφτεδάκια τηγανιτά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

Για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου αναμειχθούν τα υλικά και έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα αναμιγνύουμε. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το μίγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες έως ότου ροδίσουν από την κάθε πλευρά και τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με γιαούρτι αρωματισμένο με καπνιστή πάπρικα ή τζατζίκι.

Σημείωση είναι σημαντικό ο κιμάς να είναι πολύ καλής ποιότητας και κομμένος την ίδια ημέρα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές