Κεφτεδάκια Τηγανιτά με Σάλτσα Ντομάτας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

Για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου αναμειχθούν τα υλικά και έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, περνάμε τα κεφτεδάκια και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες έως ότου ροδίσουν από την κάθε πλευρά και τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο. Μόλις γυαλίσει το σκόρδο προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, τη ντομάτα, το κίμινο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγομαγειρευτεί και να μελώσει.

Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές