Κουνέλι στιφάδο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού από όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, να πάρουν ξανθό χρώμα και να μελώσουν και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ντομάτα, τα μπαχαρικά μας και το κουνέλι.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 ½ ώρα και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές