Κυδώνια Γεμιστά με Κιμά από Αγριογούρουνο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΥΔΩΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το καπάκι από τα κυδώνια και με ένα κουταλάκι παριζιέν αφαιρούμε τα κουκούτσια και μέρος από την σάρκα τους και τα περνάμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τους δύο κιμάδες και τους καβουρδίζουμε καλά, να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν σπυρωτοί. Προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, ανακατεύουμε καλά και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν το κρέας μείνει μόνο με λάδι του προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρόδι, το κουκουνάρι, τα φιστίκια Αιγίνης, τα δαμάσκηνα, και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη γραβιέρα ανακατεύοντας καλά.

Γεμίζουμε με το μίγμα τα κυδώνια μας και τα βάζουμε ένα ταψί. Προσθέτουμε το κρασί και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 45’.

Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10’-15’ έως ότου τα κυδώνια μας πάρουν ωραίο χρώμα και καραμελώσουν.

< πίσω σε όλες τις συνταγές