Μοσχαράκι Γιουβέτσι Παραδοσιακό του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

2:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε το μοσχάρι και αφού πάρει 1-2 βράσεις, το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε καλά και το στεγνώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Mόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, τη δάφνη, τα κλαδάκια από το σέλινο & το μαϊντανό, τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σε μία γάστρα (μετράμε τη σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, θα χρειαστούμε περίπου 1,3 lt σάλτσα).

Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC και το αφήνουμε για 5’ να πάρει θερμοκρασία και η γάστρα και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για ακόμη 25’-30’ μέχρι να μελώσει το φαγητό μας.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 5’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές