Μοσχαράκι με Κολοκυθάκια του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει ζεματάμε το κρέας για 2-3 λεπτά και το ξαφρίζουμε. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε σιγανή φωτιά έως ότου μελώσουν. Βάζουμε το κρέας, το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές και μόλις πάρει χρώμα αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

Περνάμε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι για 2’-3 λεπτά ίσα να να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας (περίπου στη 1 ώρα που βράζει το κρέας), προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.

Σκεπάζουμε το σκεύος με βρεγμένη λαδόκολλα και με το καπάκι του και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30’ και ελέγχουμε εάν χρειάζεται και άλλο χρόνο να μαλακώσει το κρέας πριν το βγάλουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές