Μοσχαρίσια Ουρά με Κριθαράκι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΟΥΡΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

2:30'

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τη μοσχαρίσια ουρά και την αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και στη συνέχεια τη σουρώνουμε, την ξεπλένουμε καλά και την ξαναβράζουμε σε καθαρό αλατισμένο κρύο νερό.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το σέλινο, τα καρότα, το μαϊντανό και βράζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο. Σουρώνουμε την ουρά και κρατάμε το ζωμό. Θα χρειαστούμε περίπου 1,5 λίτρο ζωμό και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με νερό.

Ξεψαχνίζουμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό σε ένα ταψί.

Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το κριθαράκι και τα σωτάρουμε για 2’-3’ και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC στον αέρα για περίπου 20’-25’ και 10’ πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε το κρέας στο κέντρο του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 5’ και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Quick Tip

Αν θέλετε το κρέας να έχει τον σχηματισμό της ουράς, μόλις το ξεψαχνίσετε, τυλίξτε το σε μεμβράνη και αφού το πιέσετε καλά, στριφογυρίστε το σαν καραμέλα (μπαλοτίνα) ώστε να βγει ομοιόμορφο και βάλτε το στο ταψί αφού αφαιρέσετε τη μεμβράνη.

< πίσω σε όλες τις συνταγές