Μπιφτέκια Σχάρας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το αβγό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά, το μαϊντανό και το κρεμμύδι (αφού κρυώσει).

Ζυμώνουμε ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα ώστε να δέσουν τα υλικά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για περίπου 3’- 4’ από κάθε πλευρά.

Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με μία δροσερή σαλάτα ή με πατάτες τηγανιτές.

< πίσω σε όλες τις συνταγές