Προβατίνα Κοντοσούβλι στα Κάρβουνα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

20'

Αναμονής

12 ώρες

Μαγειρέματος

3-4 ώρες

ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας

Μαρινάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τα κομμάτια της προβατίνας, αλείφοντας τα καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες.

Στη συνέχεια περνάμε ένα ένα τα κομμάτια της προβατίνας στη σούβλα και τα τυλίγουμε με λαδόκολλα.

Βάζουμε τη σούβλα χαμηλά πάνω από την έτοιμη φωτιά και μετά από περίπου 2 ώρες αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ανεβάζουμε πιο ψηλά τη σούβλα.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα ή έως ότου μαλακώσει το κρέας και ξεροψηθεί εξωτερικά.

< πίσω σε όλες τις συνταγές