Σπετζοφάι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

25'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο) βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το λουκάνικο έως ότου πάρει χρώμα και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Κατόπιν στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι (όλα κομμένα σε χοντρά καρέ), το σκόρδο και τα σωτάρουμε έως ότου γυαλίσουν. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, περίπου 2’-3’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10΄.

Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό ψωμί.

< πίσω σε όλες τις συνταγές