Χοιρινή Πανσέτα στο Φούρνο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

5:00΄

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπωλ με σύρμα και μαρινάρουμε την πανσέτα αλείφοντας την καλά από όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες.

Στη συνέχεια τυλίγουμε την πανσέτα σε λαδόκολλα, την τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο κλείνουμε με αλουμινόχαρτο ή με καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 30΄ και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και την αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 1,5 ώρα.

Προς το τελείωμα ανοίγουμε το καπάκι, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε χωρίς καπάκι για ακόμη 10’ έως ότου πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές