Χοιρινό με Λάχανο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20΄

Μαγειρέματος

2:10΄

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα μισοβράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό, για περίπου 40 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Τα σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι ζωμό.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίξει.

Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλινο, το καρότο, τη δάφνη και το λάχανο και τα αχνίζετε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το κρέας, τα φασόλια μαζί με τον ζωμό τους, τις ντομάτες, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Μόλις πάρει μια δυνατή βράση, καλύπτετε το σκεύος με λαδόκολλα και καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να μελώσει το φαγητό και να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό στο ψήσιμο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

< πίσω σε όλες τις συνταγές