Χοιρινό μπούτι με σάλτσα εσπεριδοειδών του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΕ ΑΛΜΗ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

3:20'

ΥΛΙΚΑ

Για την άλμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα υλικά για την άλμη για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε την άλμη να κρυώσει.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το χοιρινό μπούτι και το περιχύνουμε με την άλμη.

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.

Βγάζουμε το κρέας από την άλμη και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Απλώνουμε τα λαχανικά και το σκόρδο στον πυθμένα μιας μεγάλης γάστρας και βάζουμε από πάνω το μπούτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το κρασί, 500 ml νερό, το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν.

Περιχύνουμε το μπούτι και τα λαχανικά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, περιχύνοντας κάθε 5 λεπτά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού.

Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε το μπούτι σε ξύλο κοπής.

Αφαιρούμε τα σκόρδα και αδειάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα υγρά του ταψιού σε πολυκόφτη.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές