Ζυγούρι με Ρεβύθια στη Γάστρα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΖΥΓΟΥΡΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

30'

Αναμονής

12 ώρες

Μαγειρέματος

3-4 ώρες

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ σε χλιαρό αλατισμένο νερό. Την επομένη, τα ξεπλένουμε καλά και τα τρίβουμε σε μία πετσέτα κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά φλούδια.

Βάζουμε το ζυγούρι και τα ρεβίθια σε μια πήλινη κατσαρόλα ή γάστρα με καπάκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το νεράντζι, το δαφνόφυλλο, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.

Συμπληρώνουμε τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια και κλείνουμε το καπάκι.

Ψήνουμε στους 150οC για τουλάχιστον 3-3,5 ώρες και ενδιάμεσα ελέγχουμε το φαγητό μας εάν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό.

Όταν ψηθεί το φαγητό θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

< πίσω σε όλες τις συνταγές