Μερίδες
8
Προετοιμασίας
20'
Μαγειρέματος
40'
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις αγκινάρες για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Αφού πάρουν μία καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15΄.
Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη το αλεύρι με τον χυμό λεμονιού (να μη σβολιάσει) και περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα κουνώντας την κυκλικά να πάει παντού. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10΄ να μελώσει.
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και αν θέλουμε ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.