Μερίδες
6
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
40'
Καθαρίζουμε τις φακές από τυχόν πετραδάκια και τις ξεπλένουμε με νερό.
Σε μία κατσαρόλα με 5-6 φλ. νερό βάζουμε τις φακές να βράσουν για 15’, τις ξαφρίζουμε και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ της ντομάτας, το δαφνόφυλλο και βράζουμε για ακόμη 15΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κλαδάκι με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10’ ή έως ότου χυλώσουν οι φακές μας.
Σερβίρουμε με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.