Φασολάδα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Μερίδες

5-6

Προετοιμασίας

20'

Αναμονής

12:00'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό για να μουσκέψουν.

Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με κρύο νερό για περίπου 30’ και ξαφρίζουμε συχνά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τον πελτέ της ντομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 1 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν καλά τα φασόλια.

Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις για να χυλώσει η φασολάδα μας.

Η φασολάδα συνοδεύεται ιδανικά με ωμό κρεμμύδι, ελιές, τουρσιά και παστά ψάρια.

< πίσω σε όλες τις συνταγές