Μπριάμ Φούρνου με Γιαουρτι και Κεφαλογραφιέρα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

1:15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ρίχνετε όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και βάζετε το σκεύος στη φωτιά κλείνοντας με το καπάκι.

Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση και μαλακώσουν τα λαχανικά, μεταφέρετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε για 50 λεπτά. Κατόπιν συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, χωρίς καπάκι, μέχρι το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι με τα αβγά και λίγη από την κεφαλογραβιέρα με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Περιχύνετε με το μίγμα το φαγητό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε για λίγο επιπλέον στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του μπριάμ και να λιώσει το τυρί.

< πίσω σε όλες τις συνταγές