Πουρές Γλυκοπατάτας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

40'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό ώστε να τις σκεπάζει καλά , αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον 20’-25’.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο και σταδιακά το βούτυρο έως ότου επιτύχουμε έναν απαλό αφράτο πουρέ.

Διορθώνουμε με το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστό το πουρέ.

< πίσω σε όλες τις συνταγές