Σέσκουλα με φασόλια μαυρομάτικα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο και την μαραθόριζα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και αφού αχνιστούν για λίγο βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και κρύο νερό ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Αφού μαλακώσουν τα φασόλια, προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (άνηθο και μαϊντανό) και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά έως ότου μελώσει το φαγητό μας.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές