Πιτάκια Καισαρείας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

Μερίδες

20 κομμάτια

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις άκρες των φύλλων. Βάζουμε στη μία άκρη από μία φέτα ντομάτα, μία παστουρμά και μία κασέρι. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και κύμινο, φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολά.

Τοποθετούμε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα και συνοδεύοντας με γιαούρτι για δροσιά.

< πίσω σε όλες τις συνταγές