Πίτσα Μαργαρίτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μερίδες

2 πίτσες

Προετοιμασίας

25'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για την πίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, βάζουμε το σκόρδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε έως ότου η φύγει η υγρασία της ντομάτας και μελώσει η σάλτσα μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε όσο πιο λεπτή μπορούμε.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε διάσπαρτα το μισό τριμμένο τυρί, από επάνω τη φρέσκια μοτσαρέλα και ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις, ή σε πέτρα πίτσας ειδική για το φούρνο για περίπου 10’ (έως ότου ροδίσει).

Ξεφουρνίζουμε την πίτσα, γαρνίρουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές