Τάρτα με Κολοκυθάκια και Φρέσκα Μυρωδικά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

30'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

50'

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, το βούτυρο μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν το νερό λίγο-λίγο και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και τη στρώνουμε σε σκεύος για τάρτες διαμέτρου περίπου 28 εκ., καλύπτοντας καλά τη βάση και τα πλαϊνά και με ένα μαχαίρι κόβουμε ότι περισσεύει.

Κάνουμε μικρές τρύπες με ένα πηρούνι σε όλη την επιφάνεια της τάρτας, τοποθετούμε επάνω μία λαδόκολλα και την καλύπτουμε με φασόλια ή άλλο όσπριο ώστε να μην φουσκώσει όσο ψήνεται.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για περίπου 15΄και τη βγάζουμε από το φούρνο.

Για τη γέμιση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (που έχουμε στραγγίσει από τα πολλά υγρά), αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε έως ότου πιει τα υγρά του και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο), ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τη θρυμματισμένη φέτα. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας το μείγμα με τα κολοκυθάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 30’ έως ότου ροδίσει η τάρτα μας.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί 10’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές