Τηνιακή Αγκιναρόπιτα χωρίς Φϋλλα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΤΗΝΙΑΚΗ ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΑ

Μερίδες

8-10

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

1:10'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλο το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε λίγο νερό, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού έχουν μελώσει και έχουν εξατμιστεί τελείως τα υγρά τους, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και απλώνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα τυριά να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τα υλικά στο ταψί να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170οC και ψήνετε την πίτα για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια τραγανή κρούστα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές