Τυρναβίτικη Μελιτζανόπιτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει δίνουμε μία-δύο βράσεις στις μελιτζάνες. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Κατόπιν προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά. Μόλις μαραθούν και γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη μελιτζάνα σοτάροντας καλά.

Κατόπιν ρίχνουμε τον τραχανά, το γάλα και ανακατεύουμε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει το μείγμα το γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 4 φύλλα χωριάτικα λαδωμένα ένα ένα και απλώνουμε μια στρώση γέμιση. Κατόπιν, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο χωριάτικο πάνω από τη γέμιση και συνεχίζουμε απλώνοντας την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ένα ένα και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160οC για περίπου 1 ώρα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές