Χορτόπιτα με Σέσκουλα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ, ΜΥΡΩΝΙΑ & ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

40'

Μαγειρέματος

1:10'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα σέσκουλα, τις τσουκνίδες, το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανακατεύετε ανά διαστήματα και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν τα χόρτα με το λάδι τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε τα χόρτα να κρυώσουν και μετά ανακατεύετε μέσα τα αβγά. Αν τα χόρτα έχουν παραπάνω υγρασία, τα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 οC. Λαδώνετε ένα ταψί με ελαιόλαδο, απλώνετε ένα-ένα τα μισά χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα καλά και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά. Στρώνετε τη γέμιση και φέρνετε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα. Καλύπτετε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα-ένα. Κλείνετε την πίτα δημιουργώντας κόθρο γύρω-γύρω, τη χαράζετε, τη ραντίζετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

< πίσω σε όλες τις συνταγές