Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

45'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε όλα τα χόρτα και από τα βλίτα κρατάμε μόνο τις κορφές. Τα πλένουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο & στο βούτυρο και προσθέτουμε τα χορταρικά συνεχίζοντας το μαγείρεμα έως ότου πιουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με τον αβγογδάρτη τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, την ξινομυζήθρα, το κασέρι, τα σωταρισμένα χορταρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30’-40’, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας μας.

Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 5’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές