Γαλοπούλα με Παραδοσιακή Γέμιση του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΜΙΣΗ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

3:00'

ΥΛΙΚΑ

Για τη γαλοπούλα

Για την άλμη

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε πολύ καλά.

Μόλις πάρει καστανό χρώμα προσθέτουμε το μπέικον, τους ξηρούς καρπούς, το κρεμμύδι, τα πράσα και τα κάστανα.

Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το Amaretto.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο, δάφνη), αλάτι και πιπέρι

Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να την ανακατεύουμε για περίπου 12 λεπτά.

Μόλις φουσκώσει το ρύζι προσθέτουμε στη γέμιση τα αποξηραμένα φρούτα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει.

Γαλοπούλα

Βάζουμε την γαλοπούλα στην άρμη για τουλάχιστον 12 ώρες.

Αφού ξεπλύνουμε την γαλοπούλα, την σκουπίζουμε καλά και την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε κομμάτια βουτύρου κάτω από το δέρμα της γύρω από το στήθος της.

Την γεμίζουμε με την κρύα γέμιση και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2,5-3 ώρες.

< πίσω σε όλες τις συνταγές