Κόκορας Κρασάτος του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

Μερίδες

3-6

Προετοιμασίας

30'

Αναμονής

30'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κόκορα από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστεί με το κρασί και τα μπαχαρικά (δάφνη, μπαχάρι, γαρύφαλλα, κανέλα) τουλάχιστον για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τον κόκορα από το μπωλ και τον βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος για να στραγγίσει καλά.

Σε μία κατσαρόλα (που μπαίνει και στο φούρνο) βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και περνάμε τον κόκορα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να καραμελώσει. Αφού βγάλουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου, το σκόρδο, το καρότο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρασί της μαρινάδας με τα μπαχαρικά, τα κοτσάνια του μαϊντανού, τον κόκορα και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις πάρει μία βράση το φαγητό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βρεγμένη λαδόκολλα κλείνουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Μετά από 1 ώρα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30’.

Σερβίρουμε αμέσως μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές