Γεμιστό Κοτόπουλο και Γλυκοπατάτες στο Φούρνο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη Γέμιση

Βάζουμε τα 2/3 του ελαιόλαδου στη φωτιά να κάψει και καβουρδίζουμε πρώτα το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα τον κιμά έως ότου γίνει σπυρωτός. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ρουφήξει το ρύζι τα υγρά προσθέτουμε το κουκουνάρι, το φιστίκι Αιγίνης, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα.

Αφήνουμε τη γέμιση ξεκουραστεί για 10’ και γεμίζουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει πρώτα.

Δένουμε τα πόδια του σφιχτά με έναν σπάγκο για να μην ανοίξει και φύγει η γέμιση και το τοποθετούμε σε ένα ταψί και γύρω του τις γλυκοπατάτες, χοντροκομμένες και κυδωνάτες.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι, μισό ποτήρι νερό και καλύπτουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1½ ώρα.

Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε στο φούρνο να ροδίσει και να καραμελώσει, για περίπου 10’.

< πίσω σε όλες τις συνταγές