Κοτόπουλο με Χυλοπίτες του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και περνάμε τον κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να καραμελώσει. Αφού βγάλουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαΪντανό και τα μπαχαρικά, 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα μας προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα μας.

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο προσθέτουμε τις χυλοπίτες και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 5’-8’ (όσο προτείνει η συσκευασία) σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5’ πριν σερβίρουμε.

Tip Όταν σβήσουμε το φαγητό θα πρέπει να είναι ζουμερό.

< πίσω σε όλες τις συνταγές