Κοτόπουλο Milanese του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MILANESE

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

Για το πιλάφι

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 50’ και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ξαφρίζουμε με προσοχή.

Στα 30’ περίπου προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το κοτόπουλο το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα να κρυώσει για να το ξεκοκαλίσουμε και σουρώνουμε το ζωμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στο πιλάφι και στη σάλτσα.

Για το πιλάφι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το ρύζι να τσιγαριστεί για 1’-2’. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό από το κοτόπουλο που έχουμε βράσει και τις 2 φέτες λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει έως ότου απορροφήσει όλο το ζουμί (περίπου 16’-20’).

Για τη σάλτσα

Όσο βράζει το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το σωτάρουμε για 1’-2’.

Στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά βάζουμε τα 30 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθεί το βούτυρο στη σάλτσα.

Σερβίρουμε το φαγητό βάζοντας το ρύζι σε μία φόρμα, από επάνω το κοτόπουλο, περιχύνουμε με άφθονη ζεστή σάλτσα και γαρνίρουμε με τα baby καρότα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές