Κοτόπουλο με Σως Γιαούρτι και Πατάτες Βaby του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

Για τις πατάτες

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μια νύχτα.

Την επομένη αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και το ψήνουμε στους 150οC για 60 λεπτά περίπου.

Βράζουμε τις πατάτες για 8' σε αλατισμένο νερό. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.

Τις τοποθετούμε σε ταψί με το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40’-45’ ή έως ότου ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές.

Τις σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τη ρόκα και τρίβουμε το αρσενικό Νάξου, μαζί με ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές